söndag 22 november 2015

Engelska och studiedag

Hej!

På onsdag är det studiedag och eleverna är hemma från skolan. Annars är det vanligt schema som gäller. Ha koll på Porten för att få mer information.

I engelska startar vi på måndag ett nytt arbetsområde. Vi ska syssla med att spela och chatta... Detta kan kanske uppfattas som lite kontroversiellt eller slappt, så därför vill jag här kort berätta varför.

Jag och en arbetskamrat, Jens, pratade om hur vi på ett bra sätt kan få eleverna att prata engelska i en naturlig omgivning. Vi bor där vi bor och inte många elever använder engelska i sin vardag. Alla använder datorer, telefoner eller iPads.

Under tre veckor (ca 9 lektioner) ska eleverna få spela eller chatta eller liknande 10 minuter/lektion. De ska ha laddat ner en app där kommunikationen sker på engelska. Några kommer att spela, andra chatta. De kommer att få bygga upp ordförrådet kring spelandet, jobba med frågeställningar och ha diskussioner med varandra och att söka och presentera fakta kring spelen/sociala medierna. Slutprodukten kommer bli att spela in en presentation om sin app och att göra en intervju med en klasskamrat. En elev har i förväg gjort uppgiften och visat resultatet för klassen så de har en idé om vad som förväntas av dem. Allt kommer att ske på engelska.

Detta har jag inte testat förut men det känns spännande att arbeta mot det som eleverna brinner för och jag tror att de kommer att tycka om att jobba med engelskan kring sina appar.

Hör gärna av er om ni har frågor.

/Petra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar