fredag 7 november 2014

Föräldramöte


I onsdags kväll hade vi ett föräldramöte på skolan. Kvällen inleddes med en film om vårt betygssystem. Ni som missade detta eller som vill se filmen igen: Så sätter vi betyg

Vår rektor Anders informerade också om att föreställningen Trollkarlen från Oz för våra elevers del visas på kvällen 11 november. Det är frivilligt att gå men vi ser gärna att eleverna är där. Vi kommer att diskutera och utvärdera föreställningen efteråt.

Vi samlades efter detta i klassrummet där vi fikade Tack till de elever som bakat och tack till er föräldrar som fick bidra med valfri fikaslant. 436:- fick eleverna ihop. Nu spånar de på idéer för att dryga ut den summan:)

I klassrummet diskuterades bl.a. iPads, hemarbete och informationskanaler. Våra informationskanaler är i dagsläget vår blogg och Porten. Porten är vår lärportal och eleverna själva har lösen dit. Där finns också ett kalendarium så att eleverna kan hålla koll på läxor och annat. Vår blogg använder vi mer som ett socialt forum för att informera er föräldrar om vad vi gör och för att lägga ut bilder.

De flesta tyckte inte att hemarbetet för eleverna var särskilt betungande. Fasta läxor är matte (till torsdagar) och engelska (till fredagar). En del elever hinner klart med sitt mattebeting och behöver kanske inte arbeta hemma. I svenska kommer de snart att ha läsläxa men vi väntar på att klassuppsättningen vi bokat ska bli tillgänglig.

iPadanvändningen är hög bland eleverna. Petra och Johan tycker att maskinernqa fungerar bra som verktyg men det finns saker som skulle behöva utvecklas och appar som skulle behöva köpas in. Eleverna behöver ha ett ledigt utrymme på 3GB för att få plats med skolarbete.

Behöver ni hjälp med att förstå matten hemma? Här är en länk till en YouTubekanal som Tobias Kroon, mattelärare på Hagaskolan, har. Kan vara bra att titta på som förälder om man vill hjälpa sitt barn men också för eleverna när de ska repetera. Tobias har år 7-9 men matten repeteras ju hela tiden. Lär dig matteKom ihåg:
  • Matteläxa till torsdagar
  • Engelskläxa till fredagar
  • 11 november Trollkarlen från Oz 19.30-21.45
  • 19 december julavslutning
  • nationella prov vt-15:

http://hastensskolan.wordpress.com/tider-for-nationella-amnesproven-2015/ 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar