fredag 22 augusti 2014

Alla har överlevt!

Den första veckan är avklarad och alla har överlevt:) Eleverna har haft de flesta ämnena och träffat de flesta av sina lärare. Då det är långa dagar (torsdag t ex) är det bra om eleverna tar med en frukt eftersom det blir tufft med tre långa pass efter lunch.

Petra delar ut läxa i engelska en gång/vecka. Just nu ligger läxan fredag till fredag. Följande gäller:

Text Welcome to Manchester

Kunna läsa texten med flyt.
Kunna förstå texten och i stora drag översätta den muntligt. Om man har lätt för texten kan man översätta den mer ingående.
Kunna glosorna som hör till texten. Kunna översätta dem mellan svenska och engelska och tvärtom. Kunna använda ordet i en mening.

Eftersom jag (Petra) inte haft klassen mer än en vecka, vet jag inte riktigt om nivån passar alla. Om det är så att man tycker att det är för svårt, väljer man ut ett par stycken som man tränar på och man väljer ut några glosor. Man kanske väljer att kunna översätta orden men inte att stava dem. Lycka till!

Matteläxa till torsdag för de elever som inte blev klara med den under lektionen.

2 september ska eleverna simma på simstadion och denna dag kommer vi inte ha vanliga lektioner. Vi ska vara med eleverna nere vid simstadion och runt fästningen. Tänk på att cykel och hjälm behövs. Eleverna får varm mat men fika kan behövas.

Trevlig helg önskar vi!

Johan&Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar